Logo Zonnepaneel Nederland

Wat zijn de voordelen van zonnepanelen?

Zonnepanelen hebben diverse voordelen.

Zonnepanelen op het dak | Zonnepaneel Nederland

Zonnepanelen gaan lang mee.

Zonnepanelen hebben een levensduur van circa 25 jaar. Bij goed onderhoudt van het zonnesysteem en regelmatige controle, kan dit zelfs langer zijn.

De waarde van je huis stijgt

Een ander voordeel van zonnepanelen is dat de waarde van je huis erdoor stijgt. Mocht je gaan verhuizen, dan zijn de energiekosten voor de volgende bewoner namelijk lager. Ook verbeteren zonnepanelen het energielabel van je woning, omdat je gebruik maakt van groene stroom.

Een zonnedak vergt weinig onderhoud

Het onderhouden van een zonnedak is eenvoudig en gemiddeld maar één keer per jaar nodig. Is het dak moeilijk bereikbaar? Schakel dan een bedrijf in om de zonnepanelen te reinigen.

De salderingsregeling is gunstig (tot 2025)

De afbouw van de salderingsregeling is uitgesteld naar 1 januari 2025. Dit houdt in dat je tot die tijd volledig profiteert van de zonne energie die je teruglevert aan het elektriciteitsnet. Vanaf 1 januari 2025 wordt de salderingsregeling jaarlijks afgebouwd.
Zonnedak installeren | Zonnepaneel Nederland
Zonnedak. Dak met zonnepanelen. | Zonnepaneel Nederland

Geen BTW op zonnepanelen voor woningen

Vanaf 1 januari 2023 betaal je geen BTW meer over de levering en installatie van zonnepanelen op of bij je woning. BTW terugvragen is dus niet meer nodig.

Je energierekening gaat omlaag

Op een zonnige dag wekken de panelen constant energie op. Je huishouden gebruikt de stroom van de panelen direct. Je bent minder afhankelijk bent van de energiemaatschappij.
Gratis en vrijblijvend een offerte voor zonnepanelen? Vraag dan nu een door Coolblue op maat gemaakte offerte aan:  
OFFERTE
Copyright 2023 Conqua Creative | Alle rechten voorbehouden